Mijn verlangen naar een amputatie

Mijn verlangen naar een amputatie

Stel, je kunt niet meer lopen en krijgt daardoor te maken met vele aanpassingen, wetjes en regeltjes, waarvan je niet wist dat ze bestonden. Je bent afhankelijk, verliest je privacy en kunt niet meer werken en sporten. Dingen die vanzelfsprekend waren, blijken dit niet meer te zijn.

De diagnose dystonie is een feit. Het verlangen naar een amputatie loopt als een rode draad door mijn leven. Wat er aan vooraf is gegaan voordat ik tot deze ingrijpende beslissing ben gekomen, leest u in dit boek.

Op een pakkende en indrukwekkende wijze probeer ik u een beeld te geven, hoe behandelingen en ziekenhuisopnames eruit hebben gezien. Wat het met je doet wanneer je baas voor jou het ontslag wil aanvragen. Maar ook wat er gebeurde toen mijn arts mij wilde opnemen, maar dat dit niet mocht omdat het beleid van het ziekenhuis veranderd was.

In dit boek leest u dat ik veel leuke en speciale dingen heb meegemaakt. Ik ging naar Paul de Leeuw, leerde rolstoelbadminton en bracht mijn eerste boek uit. Deze bijzondere momenten heb ik te danken aan mijn handicap.

Hoewel ik dagelijks geconfronteerd wordt met mijn aandoening, ben ik altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Door alle gebeurtenissen heb ik geleerd voor mijzelf op te komen.

Dit boek is heel herkenbaar voor mensen die zelf ook te maken hebben met een chronische aandoening.

Willy Wienholts

Bestel dit boek