Over mij

Over mij

Ik ben Willy Wienholts en woon samen met mijn man en twee kinderen in de Achterhoek. In een heel gemoedelijk dorp aan de Duitse grens.

Op 16-jarige leeftijd maakte ik voor het eerst kennis met het verzorgen van andere mensen. En sindsdien wist ik; dit is het beroep dat bij mij past. Ik heb tot mijn 34ste gewerkt als zorgcoördinator in een woonzorginstelling en daarnaast werkte ik als ziekenverzorgster in de wijk.

Ik leefde gezond, turnde veel, deed aan “acro” (acrobatische gymnastiek) en oefende voor een deel van een triathlon.

Tot ik in 2003 een kleine sportblessure opliep en te maken kreeg met de aandoening dystrofie, dystonie en later als gevolg daarvan, een amputatie moest ondergaan van mijn onderbeen.

Omdat ik niet meer werken kon en verder moest leven vanuit mijn rolstoel, ging ik op zoek naar een andere invulling aan mijn leven.

Ik ben begonnen met het schrijven van boeken en het geven van presentaties.

Daarnaast haal ik veel energie uit het zingen bij een koor, knutselen, feestjes, lekker eten en mijn vrijwilligerswerk. Ik werk bij Stichting Mentorschap Overijssel- Gelderland. Door het werk als mentor heb ik weer een beetje het gevoel teruggekregen dat ik weer terug ben in de zorg. Zo kan ik op mijn manier toch nog voor anderen zorgen.