Over mij

Presentatie

Toen ik nog werkte als ziekenverzorgster en zorgcoördinator werd ik getroffen door een kleine sportblessure, die ervoor zorgde dat ik verder moest leven vanuit mijn rolstoel. Inmiddels ben ik veel over mijn aandoeningen te weten gekomen en heb ik geleerd er mee om te gaan. Mijn leven en dat van mijn gezin veranderde en ik leerde de andere kant van mijn beroep kennen.

Mijn verhaal gaat over dystrofie en dystonie en de gevolgen daarvan, namelijk mijn amputatie. Mensen die zelf te maken hebben met een chronische aandoening, zullen zich in mijn verhaal erg herkennen.

In mijn middag / avondvullende presentatie(s) vertel ik een klein stukje theorie achter deze aandoeningen, maar vooral over wat er zoal op je pad kan komen, wanneer je te maken krijgt met een chronische ziekte(n). Ik vertel wat het met je doet wanneer je als jonge moeder opgenomen wordt in verschillende instellingen. Hoe de ziekenhuis / verpleeghuis opnames en het revalideren in een revalidatiecentrum eruit hebben gezien.

U krijgt een beeld van instanties en hun regeltjes waar je geen weet van hebt dat ze bestaan? Maar waar je wel afhankelijk van bent.

Ervaring leert dat mensen het boeiend en indrukwekkend vinden om dit alles te zien en te horen. Vaak is het dan ook erg stil in de zaal. Door mijn presentatie hoop ik andere mensen te helpen of tips te kunnen geven. En probeer ik op een meeslepende en leuke wijze te vertellen dat je leven ondanks je beperkingen zeker nog de moeite waard kan zijn.

Ik geef de mensen een kijkje in mijn leven. Doormiddel van foto’s via PowerPoint probeer ik voldoende afwisseling te bieden. Je leven verandert, maar is zeker nog de moeite waard. Dat is de boodschap die ik graag mee wil geven.

Mocht u denken “ik zou graag nog wat meer informatie ontvangen”, of denken “dit is misschien wel iets voor onze vereniging”, belt of mailt u dan gerust naar

willywienholts@gmail.com of 0630611231